top of page

Anno Rotterdam - De Geschiedenis van de Toekomst -
Tijdplein 2009

2009

Rotterdam festivals en bureau binnenstad

Een bijzondere historische manifestatie op de Rotterdamse binnenrotte informeert kinderen en volwassenen over de geschiedenis én de toekomst van Rotterdam. Van het ontstaan van de Rotte in 1200 na Christus tot de futuristische architectuur die op dit moment in aanbouw is. Die geschiedenis op de plaats waar de rivier de Rotte haar oorsprong vindt: op de binnenrotte. Voor die plek ontwerpen wij een 250 meter lang ’afzetlint’, dat als tijdslijn van de stad fungeert. Hierop staan hoge, lichtgevende pionnen, die al van verre te zien zijn. Op de loper worden de stappen door de tijd verbeeld door kaartmateriaal, tekeningen, gravures, foto’s en literaire teksten. De teksten volgen eveneens de Rotterdamse geschiedenis, poëzie en filosofie van Rotterdammers over Rotterdam.

Op de loper staan uitvergrote pionnen kleine expositieruimtes voor publiek, hierin waren archeologische vondsten, passend in de tijdslijn te zien.

Rondom de buitenexpositie zijn er muzikale optredens in de stad, gidsentours langs historische plekken en speurtochten voor kinderen.

Totaal concept, ontwerp en realisatie.

bottom of page