top of page

De Postkoets

1993

Voor: Ewoud Bezemer, PTT kunst en vormgeving, PTT Museum, Den Haag

De tentoonstelling geeft met historische objecten een beeld van de 19e eeuw waarin de post en andere goederen binnen Europa met de postkoets vervoerd werden.

In de tentoonstellingruimte wordt in de vorm van een postkoets een ruimte geplaatst, een lange gang die dienst doet als tentoonstellingsruimte. In deze gang wordt het verhaal over de geschiedenis verteld, letterlijk, chronologisch als het reizen in de tijd zelf.

Het PTT-museum (tegenwoordig het Museum voor Communicatie) in Den Haag is een plek gewijd aan de geschiedenis van de postdiensten. Hun collectie varieert van postzegels tot een breed scala aan fysieke objecten die werden gebruikt bij het uitvoeren van postdiensten, waaronder vintage posttrucks en touringcars. Deze tentoonstelling vertelt het verhaal van het postkoetsysteem dat eeuwenlang de snelste manier was om post rond te krijgen, behalve duiven natuurlijk.

Het Museum voor Communicatie werd in 1929 opgericht als het bedrijfsmuseum van de Staatsbedrijf der Posterijen, Telegrafie en Telefonie of PTT.


bottom of page