top of page

Dutch Design van de 20e Eeuw

2003

Van halssieraad tot Ik ben Ben, van de metaaldraadlamp tot de blotebillenjurk, van de Mediaeval tot de bewegwijzering op Schiphol, van Hotel American tot het damesurinoir: in de twintigste eeuw zijn Nederlandse ontwerpers er steeds opnieuw in geslaagd op de meest uiteenlopende gebieden mooie en spannende, eigenzinnige en aansprekende objecten te bedenken. Vevle hiervan zijn zowel beelden van hun tijd als op zich staande iconen geworden. Nederlandse ontwerpers hebben ervoor gezorgd dat Dutch Design over de hele wereld een begrip is geworden.

Hoog tijd dus, dat er een goed overzicht komt van het beste dat de Nederlandse ontwerpers in de twintigste eeuw hebben gemaakt. Van Hendrik Berlage tot MVRDV, van Jan van Krimpen tot Anthon Beeke, van Jan eissenloeffel tot Hella Jongerius, van Max Heymans tot Viktor en Rolf. Het boek bevat 350 heldere beschrijvingen van onder meer sieraden, mode, huisraad, meubilair, interieurs, architectuur, producten, typogafie en visuele communicatie.

Dutch Design van de 20e Eeuw is een kleurrijk en interessant boek, waarin iedere lezer niet alleen met een persoonlijke aha-erlebnis bekende beelden zal terugzien, maar tot zijn verwondering ook zal ontdekken dat die mooie jurk en gekke stoel door Nederlandse ontwerp(st)ers zijn bedacht. Dit boek laat u de Nederlandse cultuur van de twintigste eeuw zien door de ogen van een zeer bijzondere beroepsgroep.

bottom of page